Rețetă rapidă: Stir-fry de carne de porc cu legume

Rețetă rapidă: Stir-fry de carne deporc cu legume
Iată o rețetă de carne de porc gata în 15 minute:
1. Taie carnea de porc în fâșii subțiri și pune-o într-o tigaie cu puțin ulei (de preferat de susan.)
2. Adaugă legume colorate (ardei, morcov, broccoli) și sărează.
3. Adaugă sos de soia și lasă-le să se prăjească împreună 5-7 minute.
Gata! O masă rapidă și plină desavoare!
Spor la gătit și... poftă mare!
Stir-fry este o tehnică de gătit de origine asiatică, care presupune prăjirea rapidă a alimentelor într-o tigaie adâncă sau wok, la foc mare, cu o cantitate mică de ulei.
Ingredientele sunt amestecate constant în timpul gătitului, pentru a se găti uniform și pentru a păstra textura crocantă a legumelor și cărnii. Această metodă permite prepararea rapidă a mâncărurilor, păstrându-le nutriențiiși aromele.
De obicei, stir-fry include carne (precum vită, porc,pui sau tofu), legume (ca morcovi, broccoli, ardei, ciuperci) și un sos (desoia, usturoi, ghimbir etc.), toate fiind gătite rapid pentru a obține unpreparat sănătos și gustos.
Este o metodă foarte populară în bucătăriile chinezească,thailandeză și japoneză.