Rețetă rapidă de la aRoma: Aripioare de porc la tigaie cu sos lipicios de miere și usturoi

Rețetă rapidă de la aRoma: Aripioare de porc la tigaiecu sos lipicios de miere și usturoi

Ingrediente pentru 2 porții:

* 600–700 g aripioare de porc

* 2 linguri miere

* 1 lingură sos de soia

* 1 lingură ketchup sau pastă de roșii

* 2 căței de usturoi tocați

* 1 lingură ulei

* sare, piper, boia, după gust

Mod de preparare:

1. Taie aripioarele bucăți, se condimentează cu sare,piper și boia.

2. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, rumeneștearipioarele 8–10 minute, întorcându-le pe toate părțile.

3. Amestecă separat mierea, sosul de soia, ketchup-ulși usturoiul.

4. Toarnă sosul peste aripioare, acoperă cu capac șilasă 10 minute la foc mic, până când carnea devine fragedă și sosul devine grosși lipicios.

5. La final, ridică capacul și mai lasă 1–2 minute lafoc mare ca să se caramelizeze ușor.

Se servesc imediat, cu o garnitură simplă de orez saucartofi prăjiți.

Gata în maxim 25 de minute! Spor la gătit și poftăbună!